Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ασφάλεια συναλλαγών

Ασφάλεια
 Η Foxhost αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των  Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και των ηλεκτρονικών συναλλαγών και έχει  λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες  μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Όλες οι  πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά σας στοιχεία, είναι  ασφαλείς και απόρρητες.
 Για να εξασφαλίσει την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, η  Foxhost χρησιμοποιεί τεχνολογία SSL (Secure Sockets Layer). Το SSL  είναι ο πλέον αξιόπιστος φορέας για την ασφάλεια συναλλαγών μέσω του  internet, σε παγκόσμια κλίμακα. Με αυτή την τεχνολογία, κάθε στοιχείο  που καταχωρείτε στο site μας κωδικοποιείται πριν βγει online και σε  συνέχεια διερευνάτε η αυθεντικότητα του μηνύματος και του server.
  Τα SSL βγαίνουν σε 2 κλίμακες, 40-bit και 128-bit. Όσο μεγαλύτερη είναι η  κλίμακα, τόσο πιο δύσκολο είναι να παραβιαστεί το κωδικοποιημένο  μήνυμα. Εμείς χρησιμοποιούμε SSL 128-bit, το οποίο είναι ένα  τρισεκατομμύριο φορές δυνατότερο από τα αντίστοιχα των 40-bit.
Επίσης, η Foxhost διαθέτει ψηφιακό πιστοποιητικό προστασίας από τη  Comodo, μια διεθνώς αναγνωρισμένη ως ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της  παροχής προστασίας συναλλαγών και δεδομένων μέσω internet.
 Η Comodo, κάθε φορά που εισέρχεστε σε σελίδα που πρόκειται να γίνει  συναλλαγή στοιχείων, παρουσιάζει ένα λουκετάκι κάτω δεξιά στην οθόνη  σας, που βεβαιώνει ότι η συναλλαγή σας προστατεύεται.
 Τέλος, προσωπική ασφάλεια αποτελεί ο Κωδικός Χρήστη (password) που  δίνετε όταν γίνεστε μέλος της Foxhost. Για να παρουσιάσουμε  οποιοδήποτε προσωπικό σας στοιχείο θα πρέπει πρώτα να δωθεί το Όνομα  Χρήστη και ο Κωδικός Χρήστη. Για αυτό το λόγο, πρέπει να προστατεύετε  καλά αυτά τα στοιχεία για να μην κινδυνεύσουν να πέσουν σε χέρια τρίτων.
   Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε μέσω της Foxhost διέπονται  από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο, που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το  ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς επίσης και από το Νόμο περί προστασίας των  καταναλωτών (Ν. 2251/1994), που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις  από απόσταση.
Η ασφάλεια του Ηλεκτρονικού καταστήματος της Foxhost επιτυγχάνεται με τις ακόλουθες μεθόδους...
 
Αναγνώριση Πελάτη
Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας είναι δύο: ο  Όνομα Χρήστη (Username) και ο Κωδικός Χρήστη (Password), οι οποίοι κάθε  φορά που τους καταχωρείτε σας παρέχουν πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια στα  προσωπικά σας στοιχεία. Σας δίνετε η δυνατότητα να μεταβάλετε τον Κωδικό  Χρήστη όσο συχνά επιθυμείτε. Ο μόνος που έχει πρόσβαση στα στοιχεία σας  είστε εσείς μέσω των ανωτέρω κωδικών και είστε αποκλειστικά υπεύθυνος  για την διατήρηση της μυστικότητας του από τρίτα πρόσωπα. Σε περίπτωση  απώλειας του ή διαρροής του θα πρέπει να προβείτε στην άμεση ειδοποίηση  μας, αλλιώς η Foxhost, ιδιοκτήτης της Foxhost, δεν ευθύνεται  για την χρήση του μυστικού κωδικού από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Η  Foxhost με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει ή δημοσιοποιεί τα  προσωπικά σας δεδομένα και τις πληροφορίες που μας εμπιστεύεστε. Τα  προσωπικά δεδομένα τα οποία θέτετε στη διάθεσή μας με την εγγραφή σας ως  μέλος χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκτέλεση των συναλλαγών  σας. Όλες οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται και φυλάσσονται με απόλυτη  ασφάλεια.
 
Εξασφάλιση του Απορρήτου της Μεταφοράς των Προσωπικών σας Δεδομένων
  Για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων,  χρησιμοποιούμε το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-128bit. Το σύστημα έχει  πιστοποιηθεί από την εταιρία Comodo, η οποία ειδικεύεται σε θέματα  ασφαλείας συναλλαγών.
  
Ελεγχόμενη Πρόσβαση (firewall)
 Η πρόσβαση στα συστήματα της Foxhost ελέγχεται από firewall, το  οποίο επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών από τους  πελάτες/επισκέπτες απαγορεύοντας, παράλληλα, την πρόσβαση σε συστήματα  και βάσεις δεδομένων με απόρρητα στοιχεία και πληροφορίες.
 
Κρυπτογράφηση
Από την έναρξη έως τη λήξη της σύνδεσή σας (on-line session) με το  ηλεκτρονικό κατάστημα, όλες οι πληροφορίες και τα προσωπικά σας στοιχεία  κρυπτογραφούνται με βάση το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL 128-bit. Η  κρυπτογράφηση είναι ουσιαστικά ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας  μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει  να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού. Κάθε φορά που  συνδέεστε με το ηλεκτρονικό κατάστημα, όλη η επικοινωνία ανάμεσα στον  υπολογιστή σας και τα συστήματα της Foxhost κρυπτογραφείται με  χρήση κλειδιού 128 bits. Δηλαδή, κάθε φορά που στέλνετε πληροφορίες προς  το σύστημα, ο browser σας τις κρυπτογραφεί πρώτα με χρήση κλειδιού 128  bits και στη συνέχεια τις στέλνει στο σύστημα. Το σύστημα της Foxhost αποκρυπτογραφεί πρώτα τις πληροφορίες που λαμβάνει  χρησιμοποιώντας το ίδιο κλειδί (που προκαθορίζεται με την έναρξη της  σύνδεσή σας με την υπηρεσία) και στη συνέχεια τις επεξεργάζεται. Τα  συστήματα της Foxhost σας αποστέλλουν πληροφορίες ακολουθώντας την  ίδια διαδικασία κρυπτογράφησης.
 
Όνομα Χρήστη (Username) και Κωδικός Χρήστη (Password)
Για την είσοδο σας στο ηλεκτρονικό κατάστημα χρησιμοποιείτε δύο  στοιχεία, το Όνομα Χρήστη (Username) και τον Κωδικό Χρήστη (Password).  Το ηλεκτρονικό κατάστημα σας δίνει τη δυνατότητα να μεταβάλετε τον  Κωδικό Χρήστη (password) όσο συχνά επιθυμείτε και θα σας συνιστούσαμε,  για λόγους ασφαλείας, να αλλάζετε το password σας σε τακτά διαστήματα  και να αποφεύγετε τη χρήση των ίδιων κωδικών.
 
Απόρρητο Συναλλαγών
Η τήρηση του απορρήτου θεωρείται αυτονόητη. Οι ίδιες βασικές αρχές που  διέπουν τις κλασσικές συναλλαγές ισχύουν και στην περίπτωση του  e-commerce. Όλες οι πληροφορίες που διαβιβάζονται από τον  πελάτη/συνδρομητή στη Foxhost, ιδιοκτήτρια της Foxhost είναι  εμπιστευτικές και η Foxhost έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα  ώστε να γίνεται χρήση τους μόνο στο μέτρο που αυτό κρίνεται αναγκαίο στο  πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μερικά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί  είναι τα ακόλουθα..
1. Μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των  συναλλαγών σας και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για τη  διεκπεραίωση των αιτήσεών σας.
2. Η Foxhost δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία των πελατών και των  συναλλαγών τους, εκτός αν έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από εσάς ή αυτό  επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής.
3. Στην περίπτωση που η Foxhost χρησιμοποιεί τρίτους για την  υποστήριξη των συστημάτων της, φροντίζει για την εξασφάλιση του  απορρήτου.
4. Mπορείτε να ζητήσετε οποιαδήποτε στοιχεία τηρούνται για εσάς καθώς  και την διόρθωσή τους σε περίπτωση που μπορείτε να τεκμηριώσετε την  ύπαρξη λάθους.
5. Για τη δική σας ασφάλεια, θα πρέπει και εσείς να χειρίζεστε όλες τις  πληροφορίες που παρέχονται μέσω της υπηρεσίας ως εμπιστευτικές και  απόρρητες και να μην προβαίνετε σε οποιαδήποτε αποκάλυψή τους σε τρίτα  πρόσωπα.   
Επιστροφή στο περιεχόμενο